Get Adobe Flash player
English
  Today it's
SocialTwist Tell-a-Friend
Home Dreams & Ambition Education

Inleiding Onderwijs

User Rating: / 1
PoorBest 
General
There are no translations available.

 

Op deze sectie van de site kun je informatie vinden over strategiëen die je kunt toepassen bij het sturen. Daarnaast kun je in de menu aan de rechterkant ook bronnen van informatie vinden, waaronder uittreksels en recensies uit kranten van Nederlandse en Engelse boeken. Mocht je zelf wat willen opsturen, gebruik dan het contactformulier om dit aan te geven.

 

Concentratie

Als je aan het studeren bent zorg er dan voor dat alles wat je kan afleiden uit je omgeving is. Ga bijvoorbeeld niet achter je computer studeren en zet je telefoon op stil. Zet alles waar je aan kan friemelen weg. Mocht je toch gebruik moeten maken van je computer zet dan in ieder geval MSN, Yahoo Messenger of andere afleidende programma's uit. Als je dit zo aan pakt zal je sneller klaar zijn met je huiswerk en zal je daarna meer plezier beleven als je dan wel andere dingen gaat doen. Als het je toch echt niet lukt om thuis te studeren of je huiswerk te maken, denk dan aan een alternatief. Je kunt bijvoorbeeld heel goed in stilte werken in de bibliotheek. Vaak hebben scholen ook een speciale ruimte waar je huiswerk kan maken of kan leren. Maak er gebruik van, het is in jouw voordeel. Hoe efficienter je werkt, hoe meer tijd je over hebt. Door je in een kortere tijd goed te concentreren heb je die tijd over en voel je je ook nog eens een stuk lekkerder als je daarna leuke dingen doet. Het is je eigen beloning, maar alleen als jij daarvoor kiest.

 

Voeding

Voeding is ontzettend belangrijk bij het studeren. Voeding zorgt voor energie niet alleen voor je lichaam maar ook voor je hersenen. Het is daarom ook van groot belang dat je elke dag ontbijt en luncht. Als je vaak je ontbijt (en lunch) overslaat, zal je dat gegarandeerd merken in je prestaties. Dit is niet alleen op school zo, dat zal je hele leven zo zijn, ook later op je werk. In de ochtend heb je vooral koolhydraten nodig. Deze kun je vinden in brood, aardappelen en rijst. Koolhydraten geven langzaam over de dag heen energie af aan je lichaam. Zo rond de lunchtijd moet je deze voorraad weer aanvullen. In de avond hoor je eigenlijk het minst te eten omdat je dan minder energie nodig hebt in verband met het slapen gaan. Echter als je vaak studeert in de avond, dan is het wel belangrijk dat je ook dan goed eet.

 

Ontspanning

Zorg ervoor dat je pauzes inlast van bijvoorbeeld 10 minuten, maar maximaal 15 minuten om het uur dat je studeert. Een goede manier om te ontspannen na school is door naar komedies te kijken. Eten zelf alleen al is erg ontspannend. Een warme douche doet ook wonderen. Tijdens het studeren kun je groene thee drinken om te ontspannen en je concentratie te verbeteren.

Elke manier van ontspanning zorgt voor een verlaging van cortisol. Cortisol is een stresshormoon dat ervoor zorgt dat je onder andere minder goed kan concentreren. Lichte stress zorgt voor verbeterde leerprestarties, terwijl langdurige stress voor een vermindering van je prestaties zorgt. Een vorm van langdurige ontspanning is het beoefenen van een sport. Kijk of je naast school eventueel ook nog een sport kan beoefenen dat bij je past. Je zou je ook bij een club kunnen aansluiten. Het leuke hiervan is dat je dit zelf kunt uitkiezen. In Nederland is het zo bepaald dat er fondsen zijn voor kinderen van gezinnen met een verminderd inkomen. Het sportfonds kan aangevraagd worden door een instantie om zo toch kinderen in staat te stellen om te sporten. Mocht je niet zeker zijn of je hiervoor in aanmerking komt dan kun je dit vragen bij jou op school.

Ook meditatie is een zeer goede vorm om te ontspannen. Meditatie is voor iedereen iets persoonlijks. Het is altijd even tot jezelf komen en alles proberen los te laten. Sommige mensen zijn daar zo goed in dat het ze lukt om over niks anders te denken dan een vredig gevoel. Ze komen dan in een gemoedstoestand waarin ze compleet tot rust komen. Op DreAmbition kun je hier meer over lezen.

 

Rust

Ga niet te laat naar bed. Een mens heeft gemiddeld 6 tot 8 uur slaap nodig. Naarmate mensen ouder worden hebben ze minder slaap nodig. Slaap is nodig om te verwerken wat je overdag hebt gedaan, meegemaakt en geleerd. Daarnaast herstelt je lichaam zich ook nog eens tijdens je slaap. Je hersenen werken voortdurend door, ook als je slaapt. Als je hebt geleerd voor het slapen gaan wordt wat je geprobeerd hebt te onthouden, beter verwerkt door je hersenen. Je hebt dan een veel grotere kans om te onthouden wat je hebt geleerd. Rust daarom goed uit, slaap op tijd.

 

When you think you can't... revisit a previous triumph.

Wanneer je denkt dat je het niet kunt... denk dan terug aan een vorige overwinning.

Jack Canfield